Kevin Pandelaere Kevin Pandelaere
Terug naar Sanitair
Regenwater recuperatie
zondag 2 oktober 2016


Regenwaterrecuperatie en België vormen een gouden match: immers: iedereen weet dat het hier veel kan regenen. Waarom dan dit regenwater niet gebruiken? Want stelt u zich eens voor dat u alleen maar leidingwater ter beschikking hebt voor alle dagelijkse praktijken. De waterfactuur op het einde van de maand zou om van te duizelen zijn!

 

Hoe werkt regenwaterrecuperatie?

Bij regenwaterrecuperatie is het van belang het regenwater op te vangen en te bewaren. De meest gekende oplossing hiervoor is de plaatsing van een regenwaterput (in beton of kunststof). Om dat regenwater binnenshuis te krijgen kunt u een regenwaterpomp (laten) installeren, bijvoorbeeld in de garage of in de regenput zelf. Wilt u nog een stap verder gaan? Dan kunt u het regenwater filteren via een regenwaterfilter.

 

Voordelen van regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie is – uiteraard na de plaatsing van de nodige tools – kostenbesparend: regenwater is gratis en bovendien kalkvrij, waardoor u ook nog eens bespaart op de wasproducten. U zult ook nooit zonder regenwater vallen (of het zou extreem droog moeten zijn). Ook de toepassingen zijn veelvuldig: doorspoelen van toiletten, de was doen, uw wagen wassen of de tuin besproeien in de tuin … Kort en goed: regenwater is een perfect valabel alternatief voor leidingwater. Alleen drinken van of koken en afwassen met regenwater is een absolute no-go!

 

Geïnteresseerd in regenwaterrecuperatie

Met de juiste installatie kan het regenwater perfect gerecupereerd worden en op die manier gaat u energiezuinig aan het werk. Overtuigd? Contacteer Kevin Pandelaere om over te schakelen op regenwaterrecuperatie.

 

Geïnteresseerd in regenwaterrecuperatie?

Wilt u ook genieten van regenwater en zo flink op uw waterkosten besparen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Bel ons op!
Terug naar boven